Články o tradiční čínské medicíně

Nejnovější články

Polévka z kostí – základ zimní dietetiky

Jakmile nastane zima, je potřeba tělo zahřívat. Polévky z vývaru z kostí jsou nejlepším zdrojem tepla a živin, které můžeme svému tělu v zimních měsících dopřát. Čínská dietetika se nebojí živočišných bílkovin a tuků, protože ví, že ve stravě mají svém místo. Hlavně v zimě.

Čtěte více

Kauza Coriolus

V prosinci 2013 vydala Státní zemědělská a potravinářská inspekce opatření, kterým rozhodla o zákazu prodeje doplňků potravin obsahujících Coriolus versicolor (Outkovku pestrou). Po několika letech soudních sporů společnost PRAGON s.r.o. vysoudila povolení outkovku znovu prodávat. V kauze Coriolus zdaleka nepadlo konečné rozhodnutí.

Čtěte více
Zobrazit všechny novinky

Houby v biomase a tradiční čínská medicína

Houby v biomase a tradiční čínská medicína Jaký je rozdíl mezi houbovým extraktem a biomasou a proč bychom jako praktici tradiční čínské medicíny se měli o houbovou biomasu zajímat.

Čtěte více...

O Pí-wèi lùn (Pojednání o slezině a žaludku)

O Pí-wèi lùn (Pojednání o slezině a žaludku) Li Dongyuan byl jedním ze „Čtveřice velkých mistrů tradiční čínské medicíny dynastií Jin a Yuan“. Jeho klasické dílo Pí-wèi lùn (Pojednání o slezině a žaludku) založilo v čínské medicíně Školu doplňování země (Earth School, Butupai). Pí-wèi lùn je nesmírně přínosné nejen pro teorii TČM, ale má i velký vliv na praxi TČM, protože rozvíjí myšlenky z Huangdi neijingu a upozorňuje, že „všechny druhy chorob mohou být vyvolány poškozením sleziny a žaludku“.

Čtěte více...

Používáme cookies

Souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech?

Jak používáme cookies

Nastavení
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení