Články o tradiční čínské medicíně

Nejnovější články

Rýžová kaše

Rýže se v Číně tradičně konzumuje k snídani jako kaše, říká se jí čou (mandarínsky) nebo konží (jihočínsky). Číňané rýžovou kaši konzumují neochucenou, chuť jí dodávají další složky, to může být třeba kvašená zelenina. Pojďme si kaši z rýže uvařit!

Čtěte více
Zobrazit všechny novinky

Pokora a ľudskosť

Rok čo rok otvára naša škola prvý ročník teoretických základov tradičnej čínskej medicíny (TČM). Rok čo rok sa tak umožňuje ľuďom študovať túto nádhernú ale i zložitú filozoficko-spoločensky terapeutickú disciplínu – pokiaľ sa tak dá TČM nazvať. Nádhernú preto, že smeruje svojich obdivovateľov hlbšie do prenikania k tajomstvám nikdy nekončiacich a zložitú práve z daného dôvodu nikdy nekončiacich tajomstiev.

Čtěte více...

Peking a jeho sen o spolupráci – o stáži v Číně 2019

Tradične najlepším obdobím v Číne sa považuje obdobie jesene. Stromy sa postupne zafarbujú, rána prinášajú trblietajúcu sa rosu na listoch a lenivo stúpajúcu hmlu. Studené chladné brieždenie nahradzuje teplé a hrejivé počasie počas obeda, kedy sa slnečné lúče prederú cez oblaky aj v hlavnom meste Číny v Pekingu, kde pre hmlu so smogom sú obyvatelia i turisti nútení prežívať väčšinu dňa v bezútešnom šere. Ľudí už nesužuje letná horúčava a ani im nedrkocú zuby od zimy zavŕtavajúcu sa pod kožu.

Čtěte více...

Vstupte do světa TČM

Nejbližší semináře

Používáme cookies

Souhlasíte s využívaním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech?

Jak používáme cookies

Nastavení
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení